Joi, 11 Februarie, orele 18.30 invităm iubitorii de artă la sediul Casei de Licitații Goldart din București, Intrarea I.L. Caragiale nr. 1, unde are loc expoziția cu numărul cinci din cadrul proiectului ContempL`art.
ContempL`art 05 “Forma unei șoapte” aduce pe simezele Casei de licitații Goldart lucrările Rodicăi Toth Poiată. Lucrările expuse propun o viziune intimă, dincolo de aparențe a subiectului principal din acest proiect, Femeia. Rodica Toth Poiată reușește să prindă în formele ei tot misterul feminin atât de puțin accesibil. Lumina vine parcă să reîntregească această aură și ca un soi de adjuvant reușește să convingă pe oricine intră în contact cu picturile Rodicăi Toth Poiată.
În cadrul expoziției ContempL`art “Forma unei șoapte” sunt expuse un număr de 20 de picturi și 10 desene.
Lucrările participante sunt realizate în tehnica picturii în ulei pe pânză și în tehnica acuarelei.

“ O pictură figurativă, cu o notă pronunțat simbolică, practică Rodica Toth Poiată. Imaginile ei sunt reconstrucții minuțioase, deși mentale, ale unor locuri și peisaje singuratice, solitare în care detaliul bine conturat căpăta o încărcătură simbolică personală, intimă.
O manieră precisă, aproape grafică, de a pune culoarea, de a desena formele întotdeauna limpezi și bine delimitate se adaugă și ea la impresia ușor ilustrativă a acestor imagini interiorizate, emanând un puternic sentiment de singurătate și sensibilitate fragilă. Manieră surdinizata de a pune tușă scoate în lumina fondul simbolic al acestei picturi.” Magda Cârneci

Expoziția ContempL`art 05 “Forma unei șoapte” poate fi vizionată până pe data de 19 Februarie 2016, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00 și sâmbăta între orele 11.00 și 15.00 la sediul Casei de Licitații Goldart.