Casa de licitații Goldart anunță pentru miercuri 6 iulie 2016 o noua licitație dedicată exclusiv operei lui Samuel Mützner.

Bazată cu precădere pe grafica artistului, cuprinzând mai ales schițe, crochiuri, studii și numeroase desene ce prefigurează opera finită, lucrările acoperă  întinderea tematică a creației maestrului.

Samuel Mützner, născut în 1884, și-a început studiile artistice la Școala de belle-arte din București în 1899. In 1900 a plecat la München și apoi la Paris, unde a urmat cursurile Academiei Julian. După o scurtă revenire în țară, în 1906, va pleca din nou în Franța, în 1908, unde va picta la Giverny, în preajma lui Claude Monet. Este momentul în care pictorul roman își consolidează limbajul impresionist și pointilist, ce-și va lăsa amprenta pe intreaga sa opera.

După căsătoria, în 1923, cu pictorița Rodica Maniu, Mutzner s-a aplecat cu interes asupra ambianței locurilor natale, influențat fiind de atracția soției pentru subiectele țărănești.

Desenele și schitele prezentate în licitație sunt reprezentative pentru personajele și peisajele României anilor ’50, cele peste 100 de lucrări dand masura forței sale creative.

Actuala licitație ne dezvăluie încă o dată un Mutzner, fin observator al realității, excelent desenator, atent la construcția formei, și nu doar pe admirabilul creator de ”impresii”.

Vă așteptăm la expoziția acestei licitații speciale ce va putea fi vizionată începând de sâmbătă, 2 iulie, orele 11:00-15:00, precum și de luni pana miercuri, 4-6 iulie, între orele 11:00-19:00 la sediul Casei de licitații Goldart din intr. I.L. Caragiale, nr. 1.