Sâmbătă 16 iulie se deschide expoziția licitației Un secol de pictură, de miercuri 20 iulie ora 19:00 la sediul casei de licitaţii Goldart.

Este o provocare la călătoria printre stilurile artei moderne, începând de la Nicolae Grigorescu – deschizător de drumuri în pictura autohtonă, până la arta contemporană. „Flori de vară” de Grigorescu, aparținând perioadei albe a autorului, pictate cu tușe largi, în culori serafice, pe un fond luminos, în care vibrează rozuri fine și verzuri calde, transparente este lucrarea de referință a acestei licitații.

Peisaje luminoase semnate Kimon Loghi, Margareta Vermont, Vasile Veliseratu, Vasile Anghel, Gheorghe Petrașcu, pline de substanță picturală,  aduc pe simeze farmecul primei jumătăți a secolului trecut, pentru ca modernitatea celei de-a doua jumătăți a secolului sa fie reprezentată de lucrările lui Gheorghe Ionescu, Dem Iordache, de compozițiile lui Sabin Bălașa, Mircea Ciobanu, de expresive portrete și naturi statice semnate de Tanasis Fappas, Ion Pacea, Eugen Crăciun.

Expoziția  poate fi vizitată începând de vineri 15 iulie, orele 10:00 – 19:00, sâmbătă, orele 11:00-15:00 și de luni – miercuri, 10:00-19:00 la sediul Casei de licitații Goldart.