Artistul Dorel Topan, cunoscut atat din prezentele sale pe simeze din străinătate cât și din ampla sa activitate expozițională, va expune în perioada 17 noiembrie – 29 noiembrie, o amplă selecţie de lucrări recente, din care  câteva vor fi prezentate in licitația de miercuri, 14 decembrie.

O incursiune într-un discurs artistic coerent, cu un mesaj de o forță surprinzătoare, sub masca suprarealistă, o reinventare a sensurilor pop-art în noul context consumerist, din ce in ce mai pronunțat.

”Pictez în maniera realismului contemporan, inspirat de arta pop, apropiat ca stil de hiperrealism. Aranjez  păpuşi sau obiecte de consum, într-o scenografie care evocă stări sentimentale legate de însingurarea individului, nevoia de autoidentificare, dar care demască ipocrizia relaţiei omului contemporan cu obiectele consumerismului. Apelez la citat, fie prin reiterarea în repertoriu a obiectului de consum, fapt specific anilor de glorie a pop art-ului, dar  în manieră personală, fie prin apelul la citatul cultural istorico-artistic.” menționa Dorel Topan.

ContempL’art este un proiect al Casei de Licitaţii Goldart de susţinere a artei contemporane printr-o serie de expoziţii. Casa de licitaţii Goldart îşi propune astfel ca sintagma “artă că investiţie” să nu mai fie alăturată doar valorilor certe, confirmate, din arta modernă şi post-modernă românească, ci să includă şi artişti contemporani în afirmare. O selecţie a lucrărilor expuse va intra în licitaţiile organizate de Casa de licitaţii Goldart pentru a confirma valoarea acestora prin adjudecarea într-o piață puțin diferită de cea în care arta contemporană își desfășoară demersul.

Motto-ul proiectului ContempL’art, “Fii contemporan cu arta contemporană”,  este o invitaţie de a investiţi în arta de azi, ce mâine va scrie istorie.

Vernisajul va avea loc joi, 17 noiembrie, la ora 18,30, la sediul Casei de licitații Goldart, Intr.  I.L.Caragiale, nr.1.

Va asteptam  de luni până vineri între orele 10.00 și 19.00 și sâmbătă între orele 11.00 și 15.00 la sediul Casei de Licitații Goldart.