Casa de licitații Goldart a trecut, începând cu 2016, printr-un proces de transformare. Astfel, de la o afacere de familie a devenit o societate pe acțiuni, începând cu luna martie 2018. După 10 ani de la prima licitație organizată, Goldart devine casă de licitații și investiții în artă.

Începând din decembrie 2016, Goldart și-a extins serviciile și a lansat un produs de investiții: vânzările private cu randament garantat de 15%, la 3 ani. Am materializat, astfel, sintagma “arta ca investiție”.

În 2017, după 2 ani de la preluare, noul management al companiei a reușit să readucă Goldart pe locul 2 în clasamentul caselor de licitații. Goldart a înregistrat anul trecut o creștere de 47% a volumului tranzaționat, față de anul precedent (întreaga piață de artă din România a crescut anul trecut cu doar 8%).

Anul acesta vom organiza 6 licitații, prima în data de 18 aprilie. Vom mări și volumul de vânzări directe, inclusiv cu randament garantat.

Pentru următorii 3 ani, avem o strategie care vizează refacerea cotelor mai multor artiști care astăzi sunt prezenți în casele de licitații cu lucrări evaluate la minime istorice. Totodată, avem în vedere atragerea de noi cumpărători și viitori colecționari.

Prin transformarea în societate pe acțiuni, Goldart vă oferă oportunitatea de a participa direct pe piața de artă, nu doar din poziția de colecționar, ci și din cea de investitor, devenind acționar Goldart.

 

Cu stimă,

 

Cristian Anghel

Președinte-Director general Goldart SA