Pe 20 noiembrie, Pullman Bucharest a lansat ediția a treia a Artist Playground, un spațiu de artă contemporană, prezent în hotelurile Pullman din întreaga lume. Până la sfarsitul anului, hotelul va găzdui lucrările pictoriței Rodica Toth Poiată, atât în zona de lobby, cât și în barul l’Arpege. Artist Playground se bucură și anul acesta de sprijinul Casei de licitații si investiții Goldart.

“Pullman Artnight îmbrățișează lumea interesantă a artei contemporane că o modalitate de a introduce oaspeții în experiența Pullman: din Berlin, Bruxelles, Dubai, Jakarta, Londra și până la București. Unic și surprinzător, cu o identitate vizuală puternică, acest concept de eveniment reprezintă o modalitate inedită de a descoperi hotelul, caracteristicile sale cheie, spațiile și personalitatea sa.” a declarat Patrick Carabin, General Manager, Pullman Bucharest

Pictoriţa Rodica Toth Poiată s-a născut în 1950, la Braşov. Este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia de pictură. A fost profesoară de artă la licee de profil din Braşov şi Sulina, unde a locuit timp de şase-şapte ani, după care s-a stabilit în Bucureşti. Cariera artistică a pictoriţei înscrie importante expoziţii de pictură, personale şi de grup, în cadrul unor galerii de artă prestigioase, muzee şi alte instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din străinătate (Grecia, Franţa, Danemarca).

Schițele și eboșele se nasc spontan ca expresie a unei stări artistice premergătoare. Pictura în sine, pensulația, amestecurile cromatice, contrastele rezultate, aduc un nou suflu surprinzător care mă poartă pe un drum la capătul căruia îmi reevaluez punctul de plecare cu emoție. În dorința de autodepășire, sunt mulțumită doar atunci când ideea inițială a prins contur, întrupându-se în imagini printate prin tușe și armonii cromatice ce exprimă esență profundă a realității.” a comentat Pictoriţa Rodica Toth Poiată despre operele sale.

 “În colaborarea noastră cu Pullman Bucharest, Goldart Auction House și-a asumat rolul de curator independent și caută activ talente locale – pictori, sculptori, fotografi, videografi, ilustratori, designeri grafici – în colegii de artă, universităti și, desigur, galerii. Ne oferă o satisfacție deosebită să vedem programul Artist Playground devenind o componentă naturală a hotelului și mă bucur să anunț că vom folosi acest colț vibrant de artă pentru a expune opere proeminente din licitațiile Goldart, pe tot parcursul anului.”  a declarat Cristian Anghel, Director Executiv, Goldart

Hotelurile Pullman sunt dedicate artei, fotografiei și design-ului, și sunt, în același timp, conectate la cultura locală distinctă a celor mai incitante și vibrante orașe din lume. Conceptul Artist Playground by Pullman este un colț inovator de artă, ce imbină elemente de interes local, intrigi culturale și ingeniozitate vizuală – pentru a crea experiențe noi, atemporale, pentru oaspeții hotelului.

CATALOG ARTIST PLAYGROUND